Poziv poljoprivrednicima na otkup žitarica

Dukat d.o.o. mlin i pekara Jelah – Tešanj obavještava javnost i poljoprivrednike da je ova kompanija počela da vrši otkup žitarica svih vrsta.

Ovom prilikom Dukat mlin i pekara poziva sve poljoprivredne proizvođače svih vrsta žitarica, kao što su pšenica, raž, heljda, ječam, a u jesen i kukuruz, da dovezu svoje urode u “Dukat”, jer će sve količine koje budu dovezene biti otkupljene.

Uvjeren u vrhunski kvalitet ovogodišnjeg uroda domaćih ratara, na ovaj način “Dukat” želi dati svoj doprinos razvoju proizvodnje zdrave hrane koja je višestruko tražena i ima svoje mjesto na tržištu. Mlin “Dukat” se nalazi na idealnoj nadmorskoj visini 170-200 metara, i okružen je zdravom okolinom, bez zagađivača.

„Dukat“ raspolaže modernim tehnološkim dostignućima mlina i pekare, higijenskim uvjetima proizvodnje, velikim kapacitetom mlina i silosa, kao i sa svim potrebnim mjerama sigurnosti u oblasti proizvodnje hrane.

„Želimo dati do znanja proizvođačima žitarica, kooperantima, i seljacima da svi oni imaju pouzdanog partnera u nama. Cilj nam je da putem ovog otkupa zajedno unaprijedimo kvalitet i razvoj proizvodnje žitarica na široj regiji u okviru koje poslujemo, a koja seže od Teslića i Tešnja preko Maglaja, Zavidovića, pa do Modriče, Prnjavora i Doboja“, riječi su direktora Mlina i pekare Dukat d.o.o., Muhameda Kopića.

Svi zainteresirani mogu se javiti na sljedeće kontakte: