Raženo brašno – VODENICA

Raženo brašno Dukat Vodenice visoke je prehrambene vrijednosti. Raženo brašno vrlo je dobar izvor prehrambenih vlakana, minerala kalcija, fosfora, fluora, željeza, magnezija, cinka, mangana, kalija, selena i vitamina B kompleksa, važnih za normaliziranje razine holesterola i šećera u organizmu i reguliranje rada probavnih organa. Raženo brašno Dukat vodenice možete koristi […]

Pšenično brašno – VODENICA

Dobijeno mljevenjem cijelog zrna pšenice. Pšenično brašno integralno Dukat – Vodenica, dobijeno je mljevenjem cijelog zrna pšenice, zajedno sa ljuskom. Bogat je izvor vitamina, minerala, proteina, kao i biljnih vlakana. Naročito treba pomenuti vitamine B kompleksa i vitamin E, a od minerala – kalijum i fosfor. Zbog sardžaja neprobavljivih biljnih […]

Hljeb sa 60% heljdinog brašna

Sastojci: 400g miješanog heljdinog brašna 60% heljdino brašno 40% bijelo brašno DUKAT 250ml tople vode 2 supene kašike maslinovog ulja 1 mala kašičica sode bikarbone 1 mala kašičica šećera 1 mala kašičica soli 1 kesica suhog kvasca Priprema: U posudu staviti suhe sastojke: brašno, suhi kvasac, so, šećer, sodu, a zatim ulje i toplu vodu i sve […]